The UK Home Automation Archive

Archive Home
Group Home
Search Archive


Advanced Search

[Message Prev][Message Next][Thread Prev][Thread Next][Message Index][Thread Index]

Re: xAP floorplan CLSID error ( object not registered )



--Apple-Mail-1--435961216
Content-Type: text/plain;
charset=US-ASCII;
format=flowed;
delsp=yes
Content-Transfer-Encoding: 7bit

Hi,

I don't think removing an image would cause this, rather a windows
update or another program installing/uninstalling a common file. At a
guess it is probably the activex database components, aka MDAC.  If
you re-download the floorplan msi right click on it and select repair
then it should fix things. Do a backup of the Floorplan folder before
you do this and copy the backup backover the freshly repaired folder.
The dlls that the install should fix are in various other system
places so it's quite safe to do.

hth

James
On 29 Jun 2009, at 11:22, bruno.chareyre wrote:

>
>
> Hi all,
>
> I'm using xAP FloorPlan from six month... I write some scripts... I
> configure many Timers, ....
> All work very well until I remove floorplan image file from <xAP
> FloorPlan Dir>\xAPIntranet\Images\map.
>
> Today when I run xAP Floorplan, I get a pop-up that tell me there is
> a CLSID missing registration.
>
> When I want to open the log, I receive an other pop-up and xAP
> FloorPlan is shutdown.
>
> Could you help me please.
>
> I hope you'll find a solution.
>
> Thanks in advance
>
> Bruno CHAREYRE
>
>
>


--Apple-Mail-1--435961216
Content-Type: text/html; charset=US-ASCII
Content-Transfer-Encoding: 7bit





<head>

<style type="text/css">
<!--

/* start of attachment style */
.ygrp-photo-title{
clear: both;
font-size: smaller;
height: 15px;
overflow: hidden;
text-align: center;
width: 75px;
}
div.ygrp-photo{
background-position: center;
background-repeat: no-repeat;
background-color: white;
border: 1px solid black;
height: 62px;
width: 62px;
}

div.photo-title
a,
div.photo-title a:active,
div.photo-title a:hover,
div.photo-title a:visited {
text-decoration: none;
}

div.attach-table div.attach-row {
clear: both;
}

div.attach-table div.attach-row div {
float: left;
/* margin: 2px;*/
}

p {
clear: both;
padding: 15px 0 3px 0;
overflow: hidden;
}

div.ygrp-file {
width: 30px;
valign: middle;
}
div.attach-table div.attach-row div div a {
text-decoration: none;
}

div.attach-table div.attach-row div div span {
font-weight: normal;
}

div.ygrp-file-title {
font-weight: bold;
}
/* end of attachment style */
-->
</style>
</head>
<html><body style="word-wrap: break-word; -webkit-nbsp-mode:
space; -webkit-line-break: after-white-space; ">


<!-- **begin egp html banner** -->

<br><br>

<!-- **end egp html banner** -->


Hi,<div><br></div><div>I don't think removing an
image would cause this, rather a windows update or another program
installing/uninstalling a common file. At a guess it is probably the
activex database components, aka MDAC. &nbsp;If you re-download the
floorplan msi right click on it and select repair &nbsp;then it should
fix things. Do a backup of the Floorplan folder before you do this and copy
the backup backover the freshly repaired folder. &nbsp;The dlls that
the install should fix are in various other system places so it's quite
safe to
do.</div><div><br></div><div>hth</div><div><br></div><div>James<br><div><div>On
29 Jun 2009, at 11:22, bruno.chareyre wrote:</div><br
class="Apple-interchange-newline"><blockquote
type="cite"><span class="Apple-style-span"
style="border-collapse: separate; color: rgb(0, 0, 0); font-family:
Helvetica; fo
nt-size: medium; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight:
normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2;
text-align: auto; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space:
normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-border-horizontal-spacing:
0px; -webkit-border-vertical-spacing: 0px;
-webkit-text-decorations-in-effect: none; -webkit-text-size-adjust: auto;
-webkit-text-stroke-width: 0px; "><div
style="background-color: rgb(255, 255, 255); "><div
id="ygrp-mlmsg" style="font-size: 13px; font-family: arial,
helvetica, clean, sans-serif; width: 655px; position: relative;
"><div id="ygrp-msg" style="line-height: 1.22em;
width: 470px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px;
margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 25px; padding-bottom:
0px; padding-left: 0px; float: left; z-index: 1; "><div
id="ygrp-text" style="line-height: 1.22em; font-family:
Georgia; "><br style="line-height: 1.22em; "><br
style="line-height: 1.22em; "><p style="line-height
: 1.22em; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 1em;
margin-left: 0px; ">Hi all,<br style="line-
height: 1.22em; "><br style="line-height: 1.22em;
">I'm using xAP FloorPlan from six month... I write some scripts...
I configure many Timers, ....<br style="line-height: 1.22em;
">All work very well until I remove floorplan image file from
&lt;xAP FloorPlan Dir&gt;\xAPIntranet\<wbr
style="line-height: 1.22em; ">Images\map.<br
style="line-height: 1.22em; "><br style="line-height:
1.22em; ">Today when I run xAP Floorplan, I get a pop-up that tell
me there is a CLSID missing registration.<br style="line-height:
1.22em; "><br style="line-height: 1.22em; ">When I
want to open the log, I receive an other pop-up and xAP FloorPlan is
shutdown.<br style="line-height: 1.22em; "><br
style="line-height: 1.22em; ">Could you help me please.<br
style="line-height: 1.22em; "><br style="line-height:
1.22em; ">I hope you'll find a solu
tion.<br style="line-height: 1.22em; "><br
style="line-height: 1.22em; ">Thanks in advance<br
style="line-height: 1.22em; "><br style="line-height:
1.22em; ">B
runo CHAREYRE<br style="line-height: 1.22em; "><br
style="line-height: 1.22em; "></p></div><div
width="1" style="line-height: 1.22em; color: white; clear:
both;
"></div></div></span></blockquote></div><br></div>



<!-- **begin egp html banner** -->

<br>



<br>

<!-- **end egp html banner** -->


<div width="1" style="color: white; clear:
both;"/>__._,_.___</div>

<!-- Start Recommendations -->
<!-- End Recommendations -->



<!-- **begin egp html banner** -->

<img src="http://geo.yahoo.com/serv?s=97476590/grpId=9674343/grpspId=1705007709/msgId=4401/stime=1246306769";
width="1" height="1"> <br>

<!-- **end egp html banner** -->


<!-- **begin egp html banner** -->

<br>
<div style="font-family: verdana; font-size: 77%; border-top: 1px
solid #666; padding: 5px 0;" >
Your email settings: Individual EmailTraditional <br>
<a href="http://groups.yahoo.com/group/xap_automation/join;_ylc=X3oDMTJmOTVubjQ3BF9TAzk3NDc2NTkwBGdycElkAzk2NzQzNDMEZ3Jwc3BJZAMxNzA1MDA3NzA5BHNlYwNmdHIEc2xrA3N0bmdzBHN0aW1lAzEyNDYzMDY3Njk-";>Change
settings via the Web</a> (Yahoo! ID required) <br>
Change settings via email: <a href="mailto:xap_automation-digest@xxxxxxx?subject=Email
Delivery: Digest">Switch delivery to Daily Digest</a>  <a
href = "mailto:xap_automation-fullfeatured@xxxxxxx?subject=Change
Delivery Format: Fully Featured">Switch to Fully Featured</a>
<br>
<a href="http://groups.yahoo.com/group/xap_automation;_ylc=X3oDMTJkYzh2bXFrBF9TAzk3NDc2NTkwBGdycElkAzk2NzQzNDMEZ3Jwc3BJZAMxNzA1MDA3NzA5BHNlYwNmdHIEc2xrA2hwZgRzdGltZQMxMjQ2MzA2NzY5";>
Visit Your Group
</a>
<a href="http://docs.yahoo.com/info/terms/";>
Yahoo! Groups Terms of Use
</a>
<a href="mailto:xap_automation-unsubscribe@xxxxxxx?subject=Unsubscribe";>
Unsubscribe
</a>
<br>
</div>
<br>

<!-- **end egp html banner** -->


<div style="color: white; clear:
both;"/>__,_._,___</div>
</body></html>
--Apple-Mail-1--435961216--


xAP_Automation Main Index | xAP_Automation Thread Index | xAP_Automation Home | Archives Home

Comments to the Webmaster are always welcomed, please use this contact form . Note that as this site is a mailing list archive, the Webmaster has no control over the contents of the messages. Comments about message content should be directed to the relevant mailing list.